top of page
  • Wat is permanente make-up?
    Permanent Make-up is een pigment aanbrengen vlak onder het huidoppervlak. Door middel van een steriele ultradunne naald waarmee een huidvriendelijke vloeistof (pigment) in de huid wordt aangebracht. Wij maken alleen gebruik van EU goedgekeurde pigmenten.
  • Waar moet ik rekening mee houden voordat ik naar de PMU behandeling kom?
    Twee dingen zijn hierin belangrijk: vanaf 24 uur voor de behandeling geen alcohol nuttigen én geen aspirine of ibuprofen slikken. In beide gevallen wordt het bloed namelijk dunner, waardoor u sneller gaat bloeden en de opname van pigment moeilijker wordt. Ook is het heel belangrijk dat u uw wenkbrauwen niet vooraf scheert. Hoe meer haartjes u namelijk heeft, hoe beter het resultaat wordt!
  • Is aanbrengen van PMU pijnlijk?
    Het aanbrengen van permanente make-up is niet geheel pijnloos. De make-up wordt namelijk middels kleine prikjes aangebracht. De meeste mensen ervaren de behandeling gelukkig niet als pijnlijk en anders kunt u altijd nog kiezen voor een lichte verdoving. Ook is het heel belangrijk dat u uw wenkbrauwen niet vooraf scheert. Hoe meer haartjes u namelijk heeft, hoe beter wordt het resultaat.
  • Hoe lang blijft permanente make-up zitten?
    Dit is per persoon verschillend. Door de (natuurlijke) celvernieuwing, het afweersysteem en bovendien de invloed van UV-straling (de zon) vervaagt PMU bij de ene persoon sneller dan bij de andere persoon. In het algemeen kunt u uitgaan van 2 tot maximaal 6 jaar. De meeste mensen komen na 1 of 2 jaar bij ons terug voor een touch-up. Wij werken de PMU dan weer helemaal bij.
  • Hoe wordt permanente make-up aangebracht?
    In principe lijkt het aanbrengen van PMU op tatoeëren. De permanente make-up wordt namelijk ook aangebracht door middel van een naadje. Voor de rest zijn er eigenlijk geen overeenkomsten. De apparatuur, samenstelling van de pigmenten en de techniek is geheel anders.
  • Hoe ziet de nabehandeling eruit?
    Sandy Browartist adviseert na de behandeling een herstellende gel of zalf te gebruiken. Deze zijn ook in de salon verkrijgbaar. Deze moet u de eerste zeven dagen na de behandeling, driemaal daags op de permanente make-up aanbrengen. Zo blijven de korstjes – die u er niet zelf mag af halen– soepel. Ook mag u de eerste zeven dagen na de behandeling niet in de zon, sauna of zwembad.
  • Voor wie is permanetne make-up geschikt?
    - Permanent make-up is geschikt voor zowel vrouwen en mannen. - Ook zeer geschikt voor personen met een gevoelige en/of allergische huid. - Als u geen tijd heeft, of wilt maken om u op te maken. - Wanneer u dunne of geen wenkbrauwen heeft. - Als u smalle lippen, vage contour lijnen of geen strakke liplijn heeft. - Sportieve mensen die er toch verzorgd uit willen zien. - Wanneer u verzorgd uit bed wilt stappen. - Voor mensen met een allergie bij gewone make-up. - U slechtziend bent, bril of lensdrager bent en het lastig vind om uzelf op te maken. - Wanneer u na een operatie littekens willen laten camoufleren. - Wanneer u veel sport, zeker wanneer u veel zwemt. - Wanneer u frequent naar de sauna gaat.
  • Hoe verloopt een PMU behandeling?
    Voor we starten met de pigmentatie zal er eerst een toestemingsformulier (vragenlijst) samen met u door genomen worden. Deze heeft u vooraf invullen en ondertekenen. Vervolgens wordt de gewenste eyeliner of wenkbrauw getekend. Daarna bepalen we samen de kleur en zetten we de eventuele verdoving. Hierna kan de pigmentatie beginnen.
  • Hoe lang duurte de totale PMU behandeling
    De eerste behandeling zal in totaal ongeveer 2 tot 2,5 uur duren. Dit is inclusief voorgesprek etc. Vlak na de eerste behandeling is de kleur altijd donkerder dan het uiteindelijk eindresultaat, omdat de kleur zich nog moet ontwikkelen als gevolg van het huidvernieuwingsproces. Na de behandeling krijgt u een formulier mee waarop de nazorginstructies staan. Na 6 á 8 weken komt u terug voor de nabehandeling. Deze tweede behandeling is noodzakelijk voor een goed eindresultaat en om eventuele afstotingen van het pigment weer op te vullen. Na de tweede behandeling is het resultaat op zijn best. Deze tweede behandeling zal ongeveer een 1 uur in beslag nemen.
  • Zijn de naalden hygiënisch?
    Bij elke behandeling wordt er nieuwe steriele naald gebruikt. De naald word vlak voor de pigmentatie uit de steriele verpakking gehaald. Ook bij de tweede en derde behandeling word er wederom een nieuwe naald gebruikt. Wij zijn GGD gecertificeerd en werken uitsluitend volgens de richtlijnen van de GGD.
  • Waar moet ik op letten voor de behandeling?
    Minimaal 24 uur van te voren geen alcohol nuttigen. Alcohol maakt het bloed dunner, waardoor het pigment minder goed zal hechten. Ruim 24 uur voor de behandeling geen bloedverdunners gebruiken (o.a. aspirines). Overleg eventueel met uw arts omtrent het eventueel overslaan van de medicatie. Pijnstillers zoals paracetamol mogen wel.
  • Gaat de huid zwellen tijdens de behandeling?
    Afhankelijk van de behandeling en de huid kan er een eventuele zwelling optreden , maar deze verdwijnt meestal binnen 24 uur. U kunt u dagelijkse activiteiten gewoon hervatten na de behandeling.
  • Wat is het verschil tussen PMU en een tatoeage?
    Op het oog lijkt permanent make-up het zelfde als tatoeëren. Het grote verschil zit hem in het gebruik van de naalden en het pigment en de diepte van het ingebrachte pigment. Permanent make-up gaat tot de eerste huidlaag en bij tatoeëren gaat men in de derde huidlaag. Doordat bij tatoeage de naald dus dieper gaat wordt de pigment ingekapseld door vetcellen en daardoor zal deze dus veel langzamer vervagen. Het grote voordeel bij permanent make-up is juist dat het vervaagd zodat het na verloop van tijd nog aangepast kan worden.
  • Wat is het verschil tussen medisch pigmentatie en permanent make-up?
    Het verschil tussen een medische pigmentatie en permanent make-up is dat de pigmenten bij de medische pigmentatie een camouflerende functie hebben en bij permanent make-up niet, het wordt met een andere techniek ingezet.
  • Wat houd een toestemingsformulier in?
    Een toesteming formulier (informed consent) is een lijst met vragen die voorafgaand aan de behandeling ingevuld moet worden. Wij nemen eventuele contra-indicaties met u door omdat permanent make-up in combinaties met een aantal medicijnen of ziekten niet aan te raden is. In sommige gevallen kunnen we in overleg voorzorgsmaatregelen nemen of infomatie inwinnen bij uw huisarts of specialist. In sommige gevallen kan een behandeling niet plaatsvinden, in dat geval is dat vervelend maar in uw eigen belang.
  • Ik krijg binnenkort chemotherapie, is permanente make-up iets voor mij?"
    Permanent make-up zorgt ervoor dat de wenkbrauwen nog steeds zichtbaar zijn wanneer uw eigen wenkbrauwharen uit gaan vallen na de chemotherapie. U kunt permanent make-up het beste laten aanbrengen voordat u aan de chemotherapie begint. Voor ons is het prettig dat wij u nog kunnen zien wanneer alle wenkbrauwhaartjes nog aanwezig zijn zodat we de behandeling hierop kunnen aanpassen. Wij vragen wel om goedkeuring van uw behandelend arts (oncoloog) mede doordat hij of zij dan ook direct op de hoogte van de behandeling is die u wilt ondergaan.
  • Ik ben diabetes patiënt?
    Bij diabetes (suikerziekte), is permanent make-up in sommige gevallen af te raden omwille van een minder goede wondheling. Hierdoor kunnen kleurverschillen in het pigment ontstaan en is het resultaat niet mooi. Niet alle patiënten hebben echter een slechte wondgenezing. Bij de meeste patiënten is het dus geen probleem mits zij de zich houden aan de nazorg die voorgeschreven wordt.
  • Ik heb last van een koortslip (Herpes Simplex)
    Als er regelmatig een uitbraak voorkomt is het af te raden een lip pigmentatie uit te laten voeren. Er zit rond de lippen al littekenweefsel ten gevolge van eerdere wondjes. Op deze plaatsen zal het pigment moeilijker pakken, met als gevolg dat er een rafelige lip lijn ontstaat. Als de koortslip af en toe voorkomt (1 tot 2 maal per jaar) is een lipbehandeling geen probleem. U moet wel de nodige voorzorgmaatregelen in acht nemen (5 dagen voor de PMU behandeling Zovirax tabletten innemen of behandelen met Zovirax crème , + 1 week na behandelen met Zovirax crème).
  • Kan ik contactlenzen dragen tijdens en na de behandeling?
    Alleen tijdens het plaatsen van de eyeliner mag u geen contactlenzen dragen tijdens de behandeling. Indien U contactlenzen draagt, breng Uw bril mee de dag van de behandeling. Contactlenzen kunt U weer dragen wanneer er geen korstjes meer zijn.
  • Hoe lang duurt de behandeling?
    Voor een behandeling plannen wij een uur voor u uit. De huid heeft minimaal 4 weken nodig om genoeg te herstellen voor een volgende laser of naald removal behandeling. Als u na één of meer behandelingen het gewenste resultaat heeft bereikt dan moet u ongeveer 2,5 maand wachten voordat u kunt beginnen aan nieuwe permanent make up.
  • Is de behandeling pijnlijk?
    De laser behandeling voelt een beetje aan of er steeds een elastiekje tegen uw huid aan geschoten wordt, de meeste mensen vinden deze behandeling goed te verdragen. Na de behandeling krijgt u een verkoelende crème op de behandelde plek en ronden wij de behandeling af en krijgt u nog wat instructies voor de nazorg.
  • Mag iedereen een behandeling ondergaan?
    Gezondheid Mocht u niet gezond zijn, specifieke medicijnen gebruiken of onder doktersbehandeling staan, altijd vooraf de (huis)arts raadplegen. Zwangerschap De Yag laser behandeling mag niet bij u worden uitgevoerd tijdens de zwangerschap. Oogaandoening Komt u voor uw eyeliner te laten laseren en heeft u een oogaandoening, dan dient u dat vooraf duidelijk aan ons te melden. Dragen van een bril of contactlenzen Het dragen van een bril of contactlenzen zien wij niet als een oogaandoening en is dan ook geen probleem. Fotoallergisch. Cliënten die een laser behandeling bij ons ondergaan mogen niet overgevoelig zijn voor licht (fotoallergisch) of laser gerelateerde behandelingen.
  • Voorzorg PMU behandeling.
    Om de behandeling meer aangenaam te maken kunt u ervoor kiezen om een lichte plaatselijke verdoving te nemen. Deze créme kunt u via uw huisartsarts op recept verkrijgen en daarna bij uw apotheek ophalen. Voordat u aan de behandeling gaat beginnen moet u volgens de Nederlandse wet eerst de “gezondheidsverklaring” invullen, hier staan een aantal vragen op over uw gezondheid en eventueel medicijn gebruik. Deze gezondheidsverklaring vult u bij ons in voordat we gaan beginnen.
  • Wat gebeurt er tijdens een behandeling?
    Wij zullen een foto nemen van de zone die we gaan behandelen, zo kunnen wij later goed bekijken wat de vorderingen zijn na één of meerdere behandelingen. Vooraf zullen wij de keuze maken met welke laser frequentie wij uw probleem gaan aanpakken of we kunnen ook beslissen om met de naald removal techniek aan de gang te gaan. De beslissing die wij ter plekke nemen tussen de laser of de naald techniek hangt af van vele factoren. Laser behandeling Wenkbrauw Voor de behandeling wordt er een brilletje bij u geplaatst om uw ogen te beschermen, de bril zorgt ervoor dat het zicht totaal onttrokken wordt aan uw ogen. Eyeliner Wij zullen voor de behandeling doormiddel van een soort metalen lepeltje uw oog beschermen. Lippen Wij zullen voor de behandeling een bril met gekleurde glazen geven die uw ogen beschermt. Tatoeage Wij zullen voor de behandeling een bril met gekleurde glazen geven die uw ogen beschermt. Naald removal Mochten wij de keuze maken om voor de naald removal behandeling te kiezen dan heeft u geen bescherming nodig en gaan we direct aan de behandeling beginnen.
  • Nazorg van de behandeling
    Elke behandeling heeft zijn eigen nazorg nodig waar u zich goed aan moet houden nadat u bij ons behandeld bent. Er is een duidelijk verschil in nazorg tussen pigment verwijderen of dat u het laat aanbrengen. Laser of naald pigment verwijderen nazorg: Na de laser of de naald removal behandeling is de huid beschadigd, deze heeft ongeveer 4 tot 6 weken nodig om genoeg te herstellen voor uw volgende “verwijder” behandeling. De huid zal de eerste 24 tot 48 uur wat rood en gezwollen kunnen zijn, houdt de huid de eerste dagen zoveel mogelijk droog, en gebruik 3x daags de door ons meegegeven créme.
  • Wat is het naald removal?
    Als het pigment niet met de laser verwijderd kan worden dan gaan wij over op onze unieke naald removal techniek. Met deze door ons zelf ontwikkelde techniek kunnen wij het pigment alsnog verwijderen of lichter maken wanneer de laser geen optie meer is. Wij kiezen voor de naald removal techniek als een pigment een uv filter heeft waar de laser niet doorheen kan of het een kleur betreft die we met de laser niet kunnen behandelen doordat er stoffen in zitten die niet kunnen afbreken. De naald removal techniek (non laser removal) heeft nog een groot voordeel, wij kunnen hiermee heel nauwkeurig het pigment lichter maken. De laser gaat vaak te snel als u uw wenkbrauwen of eyeliner een tintje lichter wilt hebben, met de naald removal techniek is dit probleem zeer nauwkeurig op te lossen. Wij zullen voordat de behandeling begint uw pigment probleem goed inschatten en samen met u beslissen welke behandeling het meest geschikt voor u is.
  • Waarvoor wordt naald removal ingezet?
    We hebben verschillende naald removal behandelingen, hieronder volgen enkele voorbeelden: Geheel verwijderen van permanent make up Geheel verwijderen van Tatoeages Donker pigment zeer nauwkeurig lichter maken Gedeeltelijk verwijderen (bijvoorbeeld te dikke wenkbrauwen of eyeliner dunner of korter maken) Uitgelopen eyeliner verwijderen Te hoge boog in de wenkbrauwen aanpassen
  • Hoe is het verloop van de naald removal behandeling?
    De naald removal techniek (non laser removal) zal de inkapseling rond het pigment oplossen en de huid wat langer open houden om het lichaam de kans te geven op het pigment gedeeltelijk af te voeren en op te nemen. De huid kan na de behandeling rood en gezwollen zijn en heeft enkele dagen nodig om te herstellen. De huid heeft ongeveer 4 tot 6 weken nodig om geheel te herstellen, deze periode moet daarom aangehouden worden voordat u weer de eventuele volgende behandeling mag ondergaan. In veel gevallen wordt er bij de naald removal techniek een zuur of een andere bijtende stof gebruikt in de behandeling, onze eigen IQ removal vloeistof bevat absoluut geen schadelijke stoffen voor de huid. Het verwijderen van Permanent Make-up is een van de vaardigheden die elke specialist moet beheersen. Er is geen enkele techniek, die alle problemen in één keer kan oplossen. Voor verschillende problemen zijn er verschillende methodes en technieken. Vaak wordt er van verschillende technieken gebruik gemaakt voor een optimaal resultaat.
bottom of page